Nyhed

Medlemsportræt: Lafuco A/S

Udgivet d. 29. september 2017 i kategorien Nyheder
Af: Michael Aaby Clauding

Mød Lafuco A/S; dynamisk leverandør af glasvægge med specialløsninger som spidskompetence.

Medlemsvirksomheden Lafuco A/S leverer glasvægge og –døre til erhvervsbrug. Virksomheden ligger på Baldershøj som del af kontorfællesskabet i nummer 26, hvor de ansatte nyder godt af de specialdesignede døre og vægge, som Lafuco selv har produceret. I de store, lyse kontorer sidder virksomhedens otte kontoransatte. Derudover består Lafuco af ti-tolv udekørende medarbejdere, som leverer og monterer virksomhedens glasprodukter til kunder i hele landet.

Lafuco har formået at udnytte den dynamik, som en mindre virksomhed har, til at gøre specialløsninger til sin spidskompetence. Eksempelvis har man leveret 7,5 meter høje og 600 kilo tunge glas til Syddansk Universitet i Kolding:

På Egedal Rådhus kan man ligeledes opleve en Lafuco-specialitet i form af de specialdesignede glasvægge og lyddæmpende døre i det cylinderformede mødelokale:

Fra træ til glas

Lafuco blev startet af Søren Larsen og Kai Funch i 1997, som et traditionelt tømrefirma. Navnet Lafuco er en sammentrækning af: Larsen Funch Company.

I de efterfølgende år fik byggeriet i Danmark gradvist øjnene op for de muligheder, som lyset fra indvendige glasvægge skaber. Denne tendens var Lafuco hurtig til at opfange, så man startede en storstilet omstillingssatsning, der skulle sikre virksomhedens eksistens ved glasproduktion snarere end tømrearbejde. Omstillingen har i den grad givet pote og Lafuco oplever netop nu omsætningsfremgang på næsten 100 procent på tre år.

”Vores succes skal først og fremmest tilskrives vores medarbejdere” fortæller direktør Ole Kjeldgård Madsen. ”Vi ved, hvor vigtigt det er at fastholde dygtige kollegaer og derfor prioriterer vi løbende opkvalificering og sociale arrangementer. Vi giver vores ansatte medansvar, kommunikerer åbent om virksomhedens udvikling og sørger for at investere i de værktøjer, som de anbefaler. I Lafuco har vi et princip om, at ansætte på funktionærlignende forhold. Det giver vores medarbejdere tryghed i form af fastansættelse og samtidig signalerer vi, at vi håber de bliver her i mange år.”

 

Lafucos medarbejderarrangementer omfatter blandt andet kroophold med familien, julefrokoster og en nylig tur til Wallmans. Desuden viser det skarpe fokus på løbende opkvalificering, at man fortsat har blik for fremtiden og virksomhedens udvikling.

 

Internationalt CV

Hos Lafuco arbejder man blandt andet med fokus på æstetik og akustik. Virksomheden tilbyder derfor den patenterede samlingsteknik CC-kant, som giver en pænere samling af glasvæggene end traditionelle metoder. Desuden produceres glasvægge, som dæmper lyden med mere end 40 db; en stor fordel ved eksempelvis lyse mødelokaler i kontormiljøer.

 

 

Blandt Lafucos store opgaver kan nævnes glasleverancer til Experimentarium, DTU, Tirpitz-bunkeren i Blåvand og Søfartsmuseet i Helsingør hvor specialtrappe og glas er forenet. Netop nu samarbejder Lafuco med de verdenskendte BIG-arkitekter om et nyt uddannelsescenter i Torshavn med plads til 1500 elever. Lafuco leverer blandt andet bygningens buede glasrækværker og glasvægge til alle klasselokaler.

Hvis din virksomhed ønsker nye, moderne og æstetiske glasvægge eller –døre, så kan Lafuco kontaktes her.