Nyhed

Medlemsportræt: Kogekonerne 2.0

Udgivet d. 31. august 2018 i kategorien Medlemsportræt
Af: Michael Aaby Clauding

Mød Ishøjs fire gastronomiske gourmet-gutter med base i naturskønne Torslunde Landsby.

I hyggelige Torslunde ligger Gourmetladen, hvor Kogekonerne 2.0 skaber mad-magi for private og erhvervskunder. Firmaet – som er drevet af de fire friske fyrer: Ulrik, Jakob, Jimmy og Bjarne – har eksisteret i små ti år. I den tid har de kulinarisk kreative kokke udviklet konceptet fra privat catering til topmoderne gastronomiske events.

Kogekonerne leverer kulinarisk kogekunst fra hele verden: fra asian street food til dansk seafood.

Rejsen begyndte i løb

”Jakob og jeg fik idéen til Kogekonerne på en løbetur en søndag morgen,” fortæller Ulrik Bjørn Nielsen, som er partner i firmaet. ”Vi havde lavet en del mad sammen til familiefester i Torslunde og ville gerne prøve at se, om andre også syntes om det, som vi lavede. Så den søndag løb jeg hjem og googlede ’Kogekonerne’. Domænet var ledigt og så købte vi det.”

Partner og stifter Ulrik samt eksempler på Kogekonernes kulinariske kunnen

 

For seks år siden var der godt gang i Kogekonernes madlavning til fester, konfirmationer og andre private begivenheder. Derfor besluttede Jakob og Ulrik at professionalisere forretningen. ”Vi købte Gourmetladen herude i Torslunde, som vi renoverede,” forklarer Ulrik.

”Vi indrettede stedet som moderne industrikøkken med smiley-godkendelse, alkoholbevilling og så videre. Samtidig kom Jimmy ind som medejer i firmaet, der herefter har heddet: Kogekonerne 2.0.”

Erhvervskunder til gastronomiske oplevelser i Gourmetladen

Selvom Gourmetladen i første omgang kun var tænkt som industrikøkken, blev Kogekonerne hurtigt opmærksomme på muligheden for at bruge den særprægede bygning til virksomhedsrettede arrangementer. ”Når virksomheder har ledermøde, workshop eller lignende, så tilbyder vi lokaler herude i Gourmetladen,” siger Ulrik.

”Her kan man uden problemer sidde 10-12 mennesker og arbejde i en helt anden ramme, end hvis man er i et normalt mødelokale. Bagefter tilbyder vi 3-retters menu eller vi kan lave en teambuildingøvelse, hvor vi guider kunderne gennem madlavning. Den type events laver vi ofte med stor succes.”

Medstifter Jakob & Gourmetladen

 

Den virksomhedsrettede del af firmaet indeholder i dag alt fra firmafester og reception til teambuilding og madlavningskonkurrencer. Konkurrencerne afholder Kogekonerne i det tv-studie, hvor programmet: ’Masterchef’ filmes.

Næste skridt: pop-up gastro-events

Sideløbende med privatkunder og erhvervsrettet teambuilding har kogekonerne netop lanceret deres seneste hypermoderne koncept: Gastrogaragen. ”Vi tror ikke, at vi skal drive restaurant på fuld tid,” forklarer Ulrik.

”Det er der masser af andre, som gør, men vi kunne godt tænke os at poppe op engang imellem. Vi vil gerne trykke den af og lave en restaurant for en dag eller to med nogle fede events.” Gastrogaragen blev lanceret i Kødbyen den 1. marts i år, hvor kulinarisk kogekunst blev suppleret med live musik. Sidenhen er flere pop-up events fulgt med temaer som ‘italiensk aften’.

Lækker ret flankeret af kogekonerne Bjarne & Jimmy.

 

I dag tæller de gæve gastronomiske herrer fire mand høj med tilkomsten af den nyeste kogekone: Bjarne. ”Ja, modsat os andre, så bor Bjarne faktisk ikke i byen,” siger Ulrik. ”Men det har vi andre så også punket ham lidt for!”

Hvis dit firma skal afholde workshop, teambuilding eller et møde i anderledes omgivelser, så kontakt Ulrik, Jimmy, Jakob og Bjarne for en kreativ kulinarisk oplevelse.

Skriv til Kogekonerne på: fest@kogekonerne.dk