Nyhed

Reportage: Kør Ræs 2017

Udgivet d. 10. august 2017 i kategorien Nyheder
Af: Michael Aaby Clauding

Der blev brændt gummi og ristet pølser til årets mest intense foreningsarrangement.

Klokken er 15 tirsdag eftermiddag, da Ishøj Erhvervsforenings medlemmer ankommer til Ishøj Motor Center, som gemmer sig i et hyggeligt grønt hjørne i det store industriområde. Solen skinner, omend den snart må vige pladsen for enkelte lyse skyer – et held for os, der skal have varme velpolstrede styrthjelme på om lidt. Endnu er det dog høj solskin og vi nyder det danske sommervejr, imens sulten stilles med den lejede pølsevogns lækre sortiment.

Ishøj Motor Centers daglige leder Mikkel Houman byder storsmilende velkommen, imens fem spruttende go karter stilles klar på racerbanen. Ishøj Motor Center er først og fremmest en ungdomsklub, hvor børn og unge lærer at køre og arbejde ansvarligt med forskellige køretøjer, fortæller Mikkel. Hver bruger får tildelt et køretøj, som de skal står for at passe på og reparere imens de er tilknyttet Ishøj Motor Center. Imens Mikkel introducerer centret, er et par unge gutter i fuld gang med at gøre vores go karter klar.

Først får vi alle mulighed for et par prøverunder. Lugten af benzin og brændt gumme breder sig i takt med, at solen gemmer sig væk bag et tyndt og kølende skydække. De små maskiner syder og sprutter og skrider ud i svingene, når man trykker speederen i bund, til stor fornøjelse for alle fremmødte. Det går så vildt for sig, at et dæk til sidst punkterer, men det klares med et hurtigt pitstop og solid support fra ungdomsklubbens side.

Efter pølser og prøvekørsel gælder det dagens hovedattraktion: kapløbet. Nu kører vi om, hvem der er bedst; hvert ræs består af fem omgange på den svære, krogede bane. Efter de indledende runder er der fire fartglade fyrer tilbage. Nu gælder det finalen.

Mikkel svinger det store sort- og hvidternede flag, som signalerer starten på finaleræset. De fire finalister slipper bremsen, trykker speederen i bund og fyrer frem over asfalten. Der kæmper bravt om førerpositionen og de fire små go karter suser tæt ind og ud mellem hinanden.

 

Efter første runde er finalen blevet til et parløb. To kørere er stukket fra de andre og gennem de sidste runder kæmper de om førerpositionen. Jacob fra Zepro Danmark forsvarer sin førsteplads godt og selvom det er lige ved at gå galt i det næstsidste sving, fræser hans go kart først over målstregen i en højintens og yderst underholdende finale.

Da de sidste kørere er nået over stregen og pulsen er tilbage på noget der ligner normalt niveau, runder vi arrangementet af, imens Ishøj Motor Centers unge brugere suser ud på banen og viser at øvelse gør mester.

Mikkel Houman takker for besøget og minder om at man kan få yderst ansvarsfulde unge lærlinge og praktikanter ved at henvende sig til Ishøj Motor Center.

Ishøj Erhvervsforening takker Mikkel, motorcentret og de fremmødte medlemmer for et yderst underholdende og intenst arrangement.