Nyhed

Ishøj borgere ser på lastbiler hos Scania Danmark

Turist i egen kommune – på besøg hos Scania Danmark

Udgivet d. 4. oktober 2018 i kategorien Nyheder, Reportage

Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp, besøgte den 29. august 2018 Scania i Ishøj med 50 interesserede borgere fra kommunen. Dette var den 6. og sidste tur i år hvor samlet set 300 borgere har besøgt Scania Danmark. Besøget var del af de meget populære “Turist i egen kommune”, som Ishøj Kommune arrangerer for borgerne, hvor de i bus kommer rundt og ser lidt af lokalområderne På turen fortæller Ole Bjørstorp om udviklingen i kommunen samt planerne for fremtiden. Blandt andet kunne borgmesteren fortælle, hvordan den nye højhastighedsbane mellem København og Ringsted, har tiltrukket masser af nye arbejdspladser til kommunen, fordi det har givet mulighed for at få det nye erhvervsområde Winthersminde.

Kø for at komme med på populære ture

”Det startede som et forsøg for næsten 10 år siden, og nu er turene blevet så populære at der er kø for at få fat i dem,” fortælle Ole Bjørstorp. ”Vi kommer lidt rundt i lokalområderne og får mulighed for at besøge nogle af virksomhederne i kommunen. Det er en hyggelig aften og en god mulighed for at møde mange af Ishøjs borgere,” siger borgmesteren.

Nordeuropas største Scania værksted ligger i Ishøj

Med sine 150 ansatte er værkstedet i Ishøj Nordeuropas største Scania værksted for lastbiler og busser, og har flere gange været et attraktiv besøgssted. Kundechef i Ishøj, Jan Kristensen, som har været kontaktperson for alle besøgene, startede rundvisning fra bussen, som kørte rundt på anlægget. Derefter var der rundvisning på værkstederne, hvor man bl.a. fik et indblik i, hvordan arbejdsgangen er på et moderne værksted.

”Disse besøg er vigtige,” fortæller Kundechef hos Scania, Jan Kristensen. ”Det er en god mulighed for os, for at få vist vores moderne værksted frem og få fortalt, hvor mange fordele der er ved at arbejde som mekaniker hos Scania. Blandt andet har vi jo stort fokus på efteruddannelse og udvikling, så jobmulighederne er mange – også selvom man ikke tager en studentereksamen, men en faglig uddannelse.” For at underbygge dette, fortæller Jan altid nogle af vores gode historier fra Scania ansatte der har brugt denne uddannelse som et springbræt til at læse videre eller udvikle sig indenfor Scania organisationen.

Efter rundvisningen fik gæsterne mulighed for at komme op og sidde i en af Scanias lastbiler fra den nyeste lastbilgeneration, hvilket mange greb chancen for at prøve.

Jan Kristensen og Ole Bjørstorp