Nyhed

Indblik: Christonik og Væksthuset

Udgivet d. 14. november 2017 i kategorien Nyheder
Af: Michael Aaby Clauding

”Der gik det jo så op for mig, at Væksthus Hovedstadsregionen virkelig stiller mange ressourcer til rådighed for os erhvervsdrivende.”

Medlemsvirksomheden Christonik ApS er i rivende udvikling. Med ejerleder Christian Rud Ingvardsen ved roret har firmaet gennemført en række vækstforløb, som både har åbnet helt nye udviklingsmuligheder og ændret Christians syn på erhvervsfremmesystemet.

”Da jeg overtog direktørposten i Christonik, kontaktede Væksthus Hovedstadsregionen mig angående deres vækstprogrammer” fortæller Christian. ”Jeg anede ikke, hvem de var og tænkte: mon man gider sidde og høre på en flok halvoffentlige røvere? Det tror jeg så ikke, at jeg gider! Men jeg tog alligevel et møde med dem af ren høflighed. Der gik det jo så op for mig, at Væksthuset virkelig stiller mange ressourcer til rådighed for os erhvervsdrivende. Det kunne mange andre små firmaer også få glæde af.”

Når ’business as usual’ ikke er en mulighed

Siden er det gået stærkt. Først takkede Christian ja til Væksthusets forløb: Vækst Via Ledelse; et fire måneders ledelsesforløb med fokus på ejerens lederskab. ”For os mindre erhvervsdrivende er ’business as usual’ ikke rigtig en mulighed. Vi skal simpelthen følge med udviklingen og derfor blev jeg klædt på til at lede en moderne vækstvirksomhed” forklarer Christian.

Klar til moderne ledelse gik Christian i gang med vækstforløb nummer to, hvor han udviklede en konkret vækstplan for Christonik sammen med væksthuskonsulent Kaare Trudsø. ”Forløbet har presset os til at fokusere på vores plan og ikke forfalde til ’business as usual’” fortæller Christian. ”Det betyder, at der er mange af vores opgaver, som vi har kigget på og spurgt os selv om de passer til målsætningen for 2021. Passer opgaverne ikke, så har vi taget konsekvensen og droppet dem. Det har givet et helt nyt fokus.”

Netop nu er Christonik ved at afslutte tredje vækstforløb: Vækst Gennem Grønne Forretningsmodeller, som ruster virksomheden til langsigtet bæredygtig vækst. Christonik har lagt 50.000 kroner for til gengæld at få 180.000 kroner til specialiserede rådgivningsydelser og diverse workshopforløb. ”Jeg har blandt andet investeret i rådgivningstimer hos Jesper Elling, som er lidt af en vækstfanatiker” siger Christian. ”Selvom hans foragt for ’work-life balance’ utvivlsomt deler vandene, så er Jesper knivskarp på at udfordre os ejerledere på firmaets målsætninger og ambitioner.”

Lysere fremtidsudsigter

Med vækstforløbene fulgte – og følger – betydelige ændringer hos Christonik: ”Vi er i gang med at omstille virksomheden fra en produktionsvirksomhed der skubber varer, til at levere en langt bredere service og specialviden” fortæller Christian. ”Vi ligger inde med nogle super skarpe specialister og derfor giver det rigtig god mening at tilbyde deres viden til vores kunder. Derfor arbejder vi nu med e-learning, virtual reality og internet of things for at kunne tilbyde vores kunder skræddersyede løsninger.”

For at optimere Christoniks muligheder for vækst har Christian indført en ny ledelsesstruktur med to nyansatte mellemledere, som skal hjælpe med at realisere de nye vækstmål. ”Under vækstforløbet hos Væksthus Hovedstadsregionen har vi lavet en ny femårsplan for virksomheden, hvor vi sigter efter en omsætning på 76 millioner i 2021” fortæller Christian. ”Sidste år omsatte vi for 24 millioner, så det er et ambitiøst men realistisk mål.”

Vækstforløbene har givet et nyt mindset med fokus på vækst, teknologi og bæredygtighed hos Christonik. ”Næste mål er ISO-certificering og tilskudsordningen Erhvervspartnerskabet” siger Christian. ”Vi har tænkt udvikling ind i vores forretningsmodel på en helt ny måde efter forløbene med Væksthus Hovedstadsregionen og Jesper Elling. Vi tilbyder mere omfattende service, når vi sælger varmepumper, fordi den nye teknologi tillader os at overvåge og servicere de enkelte produkter. Det giver afkast i form af besparelser og effektivisering for kunden.”

En god investering

Christonik er den virksomhed i Ishøj, som har gjort mest brug af erhvervsfremmesystemet. Christian er glad for samarbejdet, men bemærker samtidig, at man ikke kommer sovende til det: ”Der er helt sikkert rigtig mange andre lokale virksomheder, som kunne få stor glæde af de ressourcer Væksthuset stiller til rådighed. Man skal bare være forberedt på, at det er en seriøs investering; både økonomisk og tidsmæssigt. Vi har brugt rigtig mange kræfter på de her vækstforløb – og det er jo netop også derfor, at de virker.”

For Christonik har mødet med vækstfremmesystemet været en stor succes og Væksthus Hovedstadsregionen står også klar til at give din virksomhed nye effektive vækstværktøjer.

Hvis du ønsker at høre mere om Væksthus Hovedstadsregionens mange tilbud, kan du kontakte vækstkonsulent Kaare Trudsø for et uforpligtende kaffemøde:

Kaare Trudsø

Tlf. dir.: 30 10 81 10 – hovednummer 30 10 80 80

E-mail

Væksthus Hovedstadsregionens hjemmeside