Nyhed

Nyt fokus på erhvervspraktik

Udgivet d. 19. december 2017 i kategorien Nyheder
Af: Michael Aaby Clauding

I begyndelsen af 2018 kan Ishøjs erhvervsdrivende forvente opkald fra nysgerrige folkeskoleelever, som søger erhvervspraktik.

Nyt pilotprojekt gør erhvervspraktik obligatorisk på to af kommunens skoler.

Projektet er kulminationen af to års arbejde fra UU-center Syd, hvor centerleder Søren Elnebo Lau glæder sig over erhvervslivets engagement: ”Erhvervspraktikken er et vigtigt led i projektet Faglært Til Fremtiden” fortæller centerlederen. ”I Ishøj har vores konsulent Susan Schumann været i dialog med erhvervslivet længe og vi er utrolig glade for at se, at rigtig mange virksomheder er interesserede i at vise Ishøjs børn og unge, hvordan man bliver en god medarbejder.”

Sæt kryds i kalenderen: uge 11 og 15
I uge 11 skal Vejlebroskolens 8. klasses elever prøve kræfter med erhvervslivet og i uge 15 er turen kommet til børnene på Strandgårdsskolen. Derfor kan Ishøjs erhvervsdrivende forvente at høre fra skolerne og nysgerrige unge i starten af det nye år. ”Jeg er sikker på, at de erhvervsdrivende vil tage rigtig godt imod vores folkeskoleelever” siger Søren Elnebo Lau. ”Faglært til Fremtiden handler om, at vise vores unge de mange muligheder, som findes indenfor de enkelte brancher. På den måde er erhvervspraktikken med til at sikre virksomhederne kvalificeret arbejdskraft i fremtiden.”

Fælles om fremtidens arbejdskraft
Forsøget med at genindføre den obligatoriske erhvervspraktik har til formål at øge antallet af børn og unge, som i fremtiden vælger en erhvervsuddannelse. ”Erhvervspraktikken skal kvalificere elevernes uddannelsesvalg” fortæller Søren Elnebo Lau. ”Vi tror på, at flere unge vil vælge håndværksfagene, når de har oplevet, hvad det vil sige at være mekaniker eller murer. Erhvervspraktik er et fælles samfundsansvar og det er vi glade for, at Ishøjs erhvervsdrivende prioriterer.”

Mange lokale erhvervsdrivende har allerede udtrykt interesse i en aktiv rolle i samarbejdet mellem skoler og virksomheder. Ønsker du og dit firma at deltage, kan I nå det endnu. Kontakt Ishøj Erhvervskontor på telefon: 43 57 72 51 eller e-mail.